Röviden

MN
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befizették a bankok az adót
Befizették a bankadó második részletét is a pénzügyi szervezetek. A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint a múlt hét pénteki határidőig 88,8 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, így az idén a banki különadó összesen 181,8 milliárd forintnyi bevételt jelentett a büdzsének. (D. L.)

Az EU „időben” elismeri Palesztinát
Az unió „megfelelő időben” kész lesz elismerni a palesztin államot – mondták diplomaták Brüsszelben, az EU-országok külügyminiszteri tanácskozása közben. A miniszterek olyan állásfoglalást fogadtak el, amelyben illegálisnak, a béke akadályának minősítik az izraeli telepépítések folytatását a megszállt területeken. Az EU támogatni kívánja az Izrael és a palesztinok közötti tárgyalásokat, amelyek a kétállami megoldás megteremtése felé mutatnak. (MTI)

Új minipárt Oroszországban
Mihail Kaszjanov, Borisz Nyem-cov, Vlagyimir Rizskov és Vlagyimir Milov orosz ellenzéki politikusok, Az Önkény és Korrupció Nélküli Oroszországért koalíció vezetői tegnap Moszkvában pártot alapítottak és bejelentették, hogy mindent elkövetnek az azonos nevű új politikai szervezet hivatalos bejegyzése érdekében. Kasz-janov 2000 és 2004 között volt Oroszország kormányfője. Hírhedten korrupt ügykezelése miatt aggatták rá a Kétszázalékos Misa gúnynevet. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.