Röviden

MTI
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadláb
Nevet váltott az MDF, mostantól Jólét és Szabadságnak hívják. Az 50-es években „Béke és Szabadság” néven jelent meg az állampárt (MDP) elméleti lapja, a pesti ember „béke és szabad lábnak” nevezte halkan. Nem is tudom, miről jutott ez eszembe.

Borsodi kihűlések
Kihűlés miatt meghalt vasárnap éjjel egy 66 éves férfi Ózdon, az idei télnek ő a harmadik áldozata Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte tegnap a rendőrség. Feltehetőleg kihűlés okozta annak a 17 éves sátoraljaújhelyi fiúnak a halálát is, aki vasárnap hajnalban tűnt el egy sárospataki szórakozóhelyről; holttestére a 37-es útnál bukkantak rá. (MTI)

Otthonában raboltak ki egy pesti családot
Saját otthonában bántalmaztak és raboltak ki egy családot Budapesten vasárnap. A támadásban egy nő életveszélyesen megsérült. A háromtagú család XVI. kerületi házába este nyolc óra körül több ismeretlen jutott be. Bántalmazással arra kényszerítették az ott lakókat, hogy értékeiket átadják. (MTI)

Milliós adomány a hospice-házra
A végstádiumban lévő rákos betegek emberi méltóságának megőrzését zászlajára tűző Magyar Hospice Alapítvány javára 4 millió forintot gyűjtött össze a debreceni Kőr Dáma Egyesület hét végi jótékonysági estjén – tájékoztatott Porkoláb Gyöngyi, az egyesület elnöke. A bevételből a Debreceni Egyetem területére szánt hospice- ház megvalósulását kívánják támogatni. A felsőoktatási intézmény orvosi fakultásán jövőre kötelezően választható tantárgyként paliációs – vagyis a terminális betegek speciális kezelési igényére felkészítő – képzést indítanak. (D. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.