Röviden

MTI
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levél Schmittnek
A Költségvetési Tanács (KT) három eddigi tagja – Kopits György, Oblath Gábor és Török Ádám – levélben kérte az államfőtől, ne írja alá a jelenlegi KT-t megszüntető törvényt, mert az szerintük csökkentené a közpénzügyek átláthatóságát. Emlékeztettek rá, Sólyom László előző köztársasági elnök 2009-ben határozottan kiállt a tanács mellett, amikor az akkori kormánynak a költségvetés átláthatóságát korlátozó lépéseit kifogásolták. Közben az igazságügyi miniszter az alkotmány módosítását kezdeményezte az új Költségvetési Tanács közjogi helyzetének megerősítése érdekében. (MTI)

Az OCÖ még mindig nem fizetett
Még mindig nem fizette ki a Balatonlellén felhalmozott 7,3 millió forintos tartozását az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). Egy helyi vendéglő a nyáron 1650 forintért vállalta a szervezet balatonlellei üdülőjében táborozó gyermekek és kísérőik napi háromszori étkeztetését. (Hír Tv)

Szekeres hallgat
A piaci árnál drágábban szerzett be gyakorlóhelikoptereket a Honvédelmi Minisztérium előző vezetése – közölte Hende Csaba a Hír TV Sziluett című műsorában. Korábban megírtuk, hogy az előző ciklusban a honvédségi beszerzéseknél közvetítőt iktattak be a gyártó és a beszerző közé. Az üzleten Hende szerint az állam több 10 millió forintot bukhatott. Szekeres Imre volt tárcavezető és a beszállítócég nem nyilatkozott az ügyben. (Hír Tv)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.