Röviden

MTI
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balkáni ellenőrzés
Brüsszel. Erősíti az EU az idegenrendészeti ellenőrző tevékenységet, mivel a nyugat-balkáni országokból – Koszovó kivételével – immár vízum nélkül lehet beutazni az unióba. Cecilia Malmström belügyi EU-biztos elmondta: az ellenőrzés kiterjed arra, hogy a balkáni országok mennyire valósítják meg a szükséges reformintézkedéseket, másfelől igyekeznek gátat szabni a nem kívánatos személyek beáramlásának. (MTI)

Vitatott autópálya
Moszkva. A himki erdőn át épül meg a Moszkva–Szentpétervár autópálya egy szakasza, és 2013-ra készül el – jelentette be az orosz közlekedési miniszter. A Moszkvával egybeépült Himki erdőit féltő környezetvédők hosszú ideje tiltakoztak a fák kivágása ellen, s rendezvényeik egyre nagyobb tömegeket vonzottak. (MTI)

Afrikai származású lengyel képviselő
Varsó. Egy nigériai származású protestáns lelkipásztor tett esküt tegnap a lengyel parlament alsóháza előtt, és ezzel ő lett az első afrikai származású képviselő Lengyelországban. John Godson, aki 1993 óta él Lengyelországban, a kormánypárt, a Polgári Platform színeiben került a szejmbe. (MTI)

Koreai lemondás
Szöul. Lemondott a tisztázatlan ingatlanügyek miatt bírált Hvang Kjui Don, a dél-koreai hadsereg főparancsnoka. Lemondásában a két Korea között kiéleződött feszültség is közrejátszhatott. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.