Röviden

MTI
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iszlám pénzintézet Németországban
Mannheimben nyitotta meg első németországi fiókját a Kuveyt Turk Bank abban bízva, hogy hamarosan hatósági engedélyt kap teljes körű banki szolgáltatásokra. Az engedély megszerzésével a németeknél ez a pénzintézet lenne az első, Korán tanításait betartó bank. Németország négymillió muzulmán lakosának 15 százalékát érdekelné a lehetőség. (MTI)

Újabb görög leminősítés jöhet
További leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette tegnap a Moody’s Görögország már most is bóvlinak számító adósbesorolását. A hitelminősítő közölte: a görög besorolás akár többfokozatú visszaminősítése is elképzelhető, ha a cég a felülvizsgálat során arra bukkan, hogy a GDP-hez mért görög adósságráta szintje a következő három-öt évben sem stabilizálódik. (MTI)

Uniós vizsgálat indult az FHB-nál
Az Európai Bizottság (EB) mélyreható vizsgálatokba kezdett a magyar FHB Banknál javasolt szerkezetátalakítás kapcsán, miután a magyar bank korábban kétféle állami támogatást is kapott. Az EB kétli, hogy a támogatáshoz megfelelő ellentételezés társult és hogy a támogatást nem a bank terjeszkedéséhez használták fel a többi versenytárs kárára. Az FHB a hírre úgy reagált, azt várja a vizsgálattól, hogy kiderüljön: nem sérültek az uniós szabályok. Az FHB 2009 márciusában 120 milliárd forintos hiteltámogatást, illetőleg 20 milliárd forint tőkeinjekciót kapott. (L. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.