Röviden

MN
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nőhet a támogatás
A parlament sport- és turizmusbizottsága beterjesztette az Országgyűlés elé a 2011. évi költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát, amely átalakítaná a jövő évi sportfinanszírozást, a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetési támogatását megemelné 75 millió forinttal, az ötkarikás felkészülést segítő sportszakemberek javadalmazására pedig új tételként 161,7 millió forintot szánna. (MN)

A 42. helyen
A magyar válogatott egy helyet előrelépve a 42. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség legfrissebb világranglistáján, s utoljára 1993 augusztusában állt ilyen előkelő helyen. (MTI)

Borbély váltása
Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség eddigi szóvivője szerdától a Magyar Labdarúgó-szövetség jogi és sajtóirodájának vezetőjeként dolgozik tovább. (MN)

Döntőben az Inter
Az Inter 3-0-ra verte a dél-koreai Szongnamot a Dubajban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében, és szombaton a kongói Mazembével játszik a fináléban. (MTI)

Benedekék sikere
A férfi vízilabdázók Európai Szuperkupájáért az Euroliga-győztes Pro Recco Triesztben 13-4-re verte a LEN-kupa-győztes montenegrói Cattarót, az olasz csapatban Benedek Tibor és Madaras Norbert egy-egy gólt szerzett, Kásás Tamás nem talált be. (MTI)

Magabiztos Honvéd
A vízilabda ob I-ben: Honvéd–FTC 11-5. (MTI)

Gálázó tornászok
A Magyar Tornaszövetség 125 éves jubileumi rendezvénysorozatának idei zárásaként holnap tornászgálát rendez az FTC Kőbányai úti csarnokában. A gálán a szövetség mind a hét szakágának (férfi torna, női torna, ritmikus gimnasztika, aerobik, gumiasztal, akrobatikus torna, mindenki tornája) versenyzői fellépnek, így a lólengésben világbajnok Berki Krisztián (képünkön), valamint a legjobb hazai ritmikus gimnasztikázó, Vass Dóra is. A rendezvényre elővételben elkeltek a belépők. (MN)

Pattantyús, Lovas
A férfiaknál Pattantyús Ádám, a nőknél Lovas Petra nyerte meg az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságát. Mindketten először diadalmaskodtak a verseny történetében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.