Röviden

MN
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mást akar a kormány
Új drogstratégiára van szükség, mivel az érvényben lévő – az előző kormány által elfogadott – stratégia nem áll összhangban a jelenlegi kormány drogpolitikai alapelveivel – mondta Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője. A Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság tegnapi ülésén kiderült, 2011 második felében nyújtják be az Országgyűlésnek az új stratégiát. Felmentették állásából a nemzeti drogkoordinátort, Portörő Pétert is. (MTI)

BKV-s megállapodás
Megállapodott a BKV Zrt. menedzsmentje a szakszervezetekkel a 2010-es bérmaradványról – közölte a cég. A dolgozók decemberben a bérükön túl minden törvényes járandóságukat megkapják: a kafetériaelemeket, a pótlékokat, a túlórapénzeket, az év végi étkezési utalványokat, s a teljesített feladatok után járó juttatást. Az érdekvédők vállalták: az idén további igényeket már nem támasztanak. (MN)

Százmilliós büntetés a TV2-nek
Összesen százmillió forint büntetésnél tart a TV2 az Édesnégyes című műsorával kapcsolatban, annak sorozatos törvénysértései miatt – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság. Szerintük a csatorna az agresszió bemutatásával, a trágár kifejezésekkel rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekvédelmi jogszabályait. (MTI)

Kitart a Klubrádió
Vagy a jelenleg használt 95,3 MHz-es frekvencián, vagy a jogerősen elnyert 92,9 MHz-es hullámhosszon a Klubrádió folytatja a műsorszolgáltatást – olvasható közleményükben, amely a Médiatanács szerdai döntésére reagál. Eszerint eredménytelenség miatt lezárják a budapesti 92,9 MHz-re kiírt pályázatot. (MTI)

Elveszett jelöltek
Csak 25 képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 52 fős országos listájáról az Országos Választási Bizottság (OVB) a január 9-i kisebbségi választásokra, így a szervezet feleannyi képviselőjére lehet szavazni, mint amennyi jelöltje riválisának, a Lungo Dromnak van. Az MCF az állítólagos diszkrimináció miatt lemondásra szólította fel az OVB elnökét. (MTI)

Képviselőség helyett
December 31-i hatállyal lemondott XIV. kerületi önkormányzati képviselői mandátumáról a fideszes Garaba Imre – közölte lapunkkal Papcsák Ferenc (Fidesz–KDNP), Zugló polgármestere. A volt válogatott labdarúgó egyéb elfoglaltságaira hivatkozott, ám polgármesteri tanácsadó lesz. Egyéni választókerületében februárban lesz időközi választást. (Sz. Zs.)

Rendelőfelújítások
Az összes VII. kerületi orvosi rendelőt felújíttatja jövő szeptemberig Erzsébetváros önkormányzata, miután egy felmérésből kiderült, szinte valamennyi egészségügyi ellátóhely tatarozásra szorul – közölte Vattamány Zsolt fideszes polgármester. Az év elején induló munkákat helyi forrásból fedezik. (Sz. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.