Röviden

MN
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályázni kell
A Magyar Vívószövetség elnöksége tegnap a várakozások ellenére nem nevezett ki szakvezetőket a kard és a tőr fegyvernem élére, hanem, tartva magát az alapszabályhoz, pályázatot ír ki. A jelentkezéseket, amelyeknek tartalmazniuk kell, hogy az olimpiai kvalifikációs célkitűzéseket hogyan lehet elérni, január 14-én bírálják el. (F. T.)

Nemzetközi, hazai
Női kosárlabda Európa-kupa, a legjobb 32 között, 1. mérkőzések: Sint-Katelijne-Waver (belga)–Győr 59-66, Szeged– Nantes (francia) 59-84. NB I: FTC–BEAC 70-45, ZTE–Szolnok 78-50. (MTI)

Vereség a hazaiaktól
Nemzetközi jégkorongtorna (Jesenice), 1. forduló: Norvégia– Ausztria 5-2, Szlovénia–Magyarország 2-0. (MTI)

Keménykedő elnök
Ha a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contadort bűnösnek találják doppingvétségben, a maximális büntetést érdemli – mondta Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság elnöke. Hozzátette: a kerékpáros mellett azoknak is a legsúlyosabb szankciót adná, akik a legfrissebb spanyolországi doppingellenes akcióban fennakadnak. Ilyen lehet például Marta Dominguez világbajnok akadályfutó is. (MTI)

Xavi, spanyolok
A World Soccer magazin szavazása szerint Xavi volt az év legjobb labdarúgója, az általa vezetett világbajnok spanyol válogatott pedig az év csapata. (MTI)

Kritika, eltiltás
A svájci szövetség két Világkupa-versenytől eltiltotta a női alpesisí-válogatott egyik legjobbját, Lara Gutot, mert nyilvánosan kritizálta a szövetségi kapitányt. A 19 éves, kétszeres vb-2. síző december 28-án és 29-én a semmeringi Vk-fordulót lesz kénytelen kihagyni. (MTI)

Bolognai kávé
A Segafredo kávégyár tulajdonosa, Massimo Zanetti megvásárolta az olasz első osztályú és csődközeli állapotban lévő bolognai futballklubot Sergio Porceddától, az eddigi tulajdonostól, aki az előző idényben vette meg a csapatot, de novemberben jelezte, hogy finanszírozási gondokkal küzd. (MTI)

Jégpálya nyílik
Szombaton délben jégpályát avatnak a budapesti Naphegy utca 2. szám alatt található Oxygen Fitness területén. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.