Röviden

MN
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Duális képzés
A Németországban honos, duális szakképzési rendszer jelentősen javíthatja az iskolából kikerülő fiatalok elhelyezkedési esélyeit – közölte az MTI-vel a nemzetgazdasági tárca a minisztérium küldöttségének bajorországi látogatását követően. A gyakorlatközpontú oktatás nagyban hozzájárulhat, hogy a kormány által tervezett új munkahelyeket tehetséges diákok foglalhassák el. (MN)

Széchenyi-kártya Szabolcsban
Október végéig 225 szabolcsi vállalkozás 1,7 milliárd forint értékben kapott Széchenyi-kártya-hitelt – hangzott el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén. A vállalkozók, akiknek a papírjai rendben voltak, két hét alatt jutottak pénzhez. (MN)

Rekord kártérítés Madoff károsultjainak
Soha nem látott nagyságú, mintegy 7,2 milliárd dollárnyi kártérítést kapnak a világ legnagyobb piramisjátékának károsultjai. A Bernard Madoff által elkövetett csalássorozat egyik legnagyobb haszonélvezőjének özvegye ugyanis tegnap beleegyezett, hogy kártalanítsa a piramisjáték veszteseit. A tavaly októberben elhunyt Jeffry Picower özvegye a bejelentéskor hangsúlyozta, férje nem vett részt a csalásban. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.