Sárvár: családbarát fürdőbővítés

„Köszönjük néked, Sárvár” – szólt egykor a fürdősó reklámszlogenje, ám évtizedekkel a kristály „diadalútja” után most újra nagyot dobott a vasi kisváros. December 17-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vadonatúj szárnya, amely a remények szerint a felfrissülésre vágyó családok Mekkája lesz.

Velkei Tamás
2010. 12. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mankó. Sárváron kétféle gyógyvíz tör fel a fúrt kutakból: a 43 fokos víz 1200 méteres mélységből ér a felszínre, a 2000 méterről nyert kincs 83 fokos. Előbbi alkáli-hidrogén-karbonátos termálvíz, kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsérülések utókezelésére, neurológiai panaszokra. A forróbb gyógyvízből lepárlással készül a Sárvári Termálkristály. A víz eredményesen alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Infó: www.sarvarfurdo.hu.


Vancsura Miklós igazgató és menedzsmentje a gyermekekkel érkező családok kiszolgálását szem előtt tartva alakította ki a hamarosan birtokba vehető, félgömb alakú új szárnyat. Mindezt megelőzte egy közvélemény-kutatás, amely rávilágított a fürdő hiányosságára, így az úgynevezett gyermekzóna területe megsokszorozódott a korábbihoz képest.
A kisbabáktól a kamaszokig minden gyermek talál majd elfoglaltságot az új részlegben: a pihenőben lesz baba-mama szoba, pelenkázó, minimászóka, tepidárum és játszótér. A nagyobbacskáknak beltéri csúszdák, a tizenéveseknek mászófal, gumiasztal, óriás csúszdák, hullámmedence, csocsó, asztalitenisz. A felnőttek jakuzziban ülve ügyelhetnek csemetéikre, vagy akár a wellnessrészlegen, a szaunavilágban regenerálódhatnak, étteremben múlathatják az időt.
Az új épületben a fürdő bővült egy 25 méteres medencével, amely a rekreációt ugyanúgy szolgálja, mint a sportolni vágyókat. A testmozgásban segít a fitneszterem (ehhez külön infraszauna is tartozik majd) és egy kétsávos bowling-pálya is. (A régi, kisebb fitneszterem helyén öltözőket alakítottak ki, ezzel a fürdőben már kétezer szekrény várja a vendégeket.) Unikális gépek állnak majd a testedzők rendelkezésére, ilyen lesz az a TRX szerkezet, amellyel egyszerre nyolcan sportolhatnak, feszíthetik izmaikat, dolgoztathatják meg ízületeiket együtt, különböző testhelyzetekben gumik segítségével.
Az új szárny centrumába akvárium, vízesés és egy abból induló „patak” (amely egyben Kneipp-medenceként is használható) került, a galérián lévő pihenőtérben pedig akár „moziba” is beülhetünk, ahol a filmeket nyugágyból fülhallgatóval több nyelven hallgathatják a vendégek.
A régi szárnyban található alagsori medicalwellness-részleg küllemében teljesen megújult, a régi zöld „kockacsempéket” a kor színes dizájnja váltotta fel. A fizioterápiás gépek közül új lesz az ionindukciós készülék, amely sérülések utókezelésére alkalmas, valamint a lökéshullám-terápia,
amellyel meszes csomókitüremkedéseket lehet megszüntetni, és újdonság az egész testre ható vibrációs készülék, amely erősíti az izmokat. Síelés előtt ajánlott kipróbálni.
A fürdő szaunavilága is átalakult némiképp: a kültéri két kisebb „házikó” helyén egy óriási, negyvenszemélyes finn szaunát alakítottak ki. A fedett részbe került egy forró vizes jakuzzi, egy Kneipp-medence hideg és meleg vizes ággal, élményzuhanyokkal. A födémet áttörve egy lépcsőn át juthat a szaunavendég az emeleti, száz férőhelyes mediterrán pihenőrészlegbe. Újdonság az úgynevezett kék alfaszoba, ami egy új szabadalom alapján kialakított, hang- és fényrelaxációs „csöndszoba”, stressz oldására kitűnő.
A közönség által nem látható területeken is megújult a fürdő, high-tech ultraszűrő gondoskodik a jövőben a víz baktérium- és vírusmentességéről, amely minimalizálja a vegyszerek alkalmazását. Újdonság az is, hogy a gyógyvizet szállító csőrendszer fertőtleníthető, akár szakaszonként is. Megújult a vízgépészet, minden, korábban elfolyó vizet visszagyűjtenek, és hőszivattyúkon keresztül hasznosítják a víz melegét: nyáron hűtenek, télen fűtenek vele.
Ezzel a nyáron átadott kültéri hullámmedencével, vízi csúszdákkal, új gyermek-kalandmedencével és az új fedett családi élményfürdővel, a meglévő részlegekkel valóságos „fürdőpláza” alakult ki a Nádasdy család egykori székhelyén. A megvalósult fejlesztésekkel a fürdő elérte, hogy a különféle szolgáltatásokat egymás zavarása nélkül vehetik igénybe az eltérő igényű vendégek. A fejlesztések nem állnak le, Vancsura Miklós és csapata már dolgozik az irodaépület helyén felépítendő új szálloda tervén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.