Színre lépett egy rejtélyes gázkereskedő

Dékány Lóránt
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy új gázkereskedelmi társaság, a Gas.hu Zrt. kért a Magyar Energia Hivataltól a minap működési engedélyt – értesült lapunk különböző piaci forrásokból. Információink szerint az új cég egyelőre meglehetősen rejtélyes háttérrel rendelkezik. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy az igencsak hányatott sorsú, a hazai gázpiac ötödét lefedő EMFESZ Kft. 2007-ben éppen Gas.hu néven indította el a szabad piacon lakossági szolgáltatását. Ugyanakkor lapunk úgy tudja, hogy a Gas.hu Zrt. egy ciprusi társaság birtokában van, míg az EMFESZ tavaly április óta a svájci Zug kantonban bejegyzett RosGas – ám valójában máig ismeretlen tulajdonosi kör – érdekeltségébe tartozik.
A lapunknak nyilatkozó, nevük mellőzését kérő informátorok szerint a Gas.hu Zrt. hamarosan aktív szereplővé válik a magyar versenypiacon, ahol üzleti partnereken és önkormányzati fogyasztókon kívül vélhetőleg lakossági gázfogyasztókat is ellát majd. Az új társaságot egyébként az elmúlt hetekben jegyezték be ötmillió forintos törzstőkével, ezt azonban a napokban – meglepő fordulattal – további ötszázmillió forinttal megemelték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.