Támadják az MMKA elnökét

Tölgyesi Gábor
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levélben követeli a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) elnöke, Kőrösi Zoltán visszahívását a Magyar Filmművészek Szövetsége választmánya és játékfilmes szakosztálya, bár a szövetség gyerekfilm szakosztálya, a dokumentumfilmes, az animációs, a kisfilmes és a tudományos ismeretterjesztő szakosztály sem értett egyet a játékfilmesek levelével.
A filmművészek szövetsége választmányi tagja, Kende János operatőr is jelezte: nem ért egyet a választmány és a játékfilmes szakosztály vezetőségének utóbbi hetekben köröztetett „ostoba és nem objektív, személyeskedő” leveleivel, amelyek minden ellenvéleményt figyelmen kívül hagytak, ezért úgy döntött, kilép a filmművészszövetség választmányából.
Az MMKA huszonhat alapító szervezetének csupán az egyike a játékfilmes szakosztály. Ismeretes: az MMKA Grunwalsky Ferenc elnöksége idején 7,9 milliárd forint elkötelezettségállományt halmozott fel, amelynek 99 százalékát játékfilmek gyártására fordították. A közalapítvány új elnökeként Kőrösi átvilágíttatta az MMKA-t, és nyilvánosságra hozta annak pénzügyi helyzetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.