Tartja a lépést a Real a Barcával

Munkatársunktól
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid tartja a lépést a Barcelonával; a spanyol bajnokság 16. fordulójának vasárnap késő esti mérkőzésén hazai pályán 1-0-ra verte a Sevillát, így két pont távolságból követi a katalán alakulatot. A fővárosiak Di Maria 77. percben jegyzett góljával nyertek, és érdekesség, hogy a találatot emberhátrányban szerezték, mert Ricardo Carvalho a 63. percben második sárga lapja után kénytelen volt levonulni a pályáról. José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője nem volt elragadtatva a színvonaltól, és ennek hangot is adott: „Ha otthon néztem volna ezt a mérkőzést, inkább átkapcsolok egy vietnami bajnoki meccs közvetítésére” – jelentette ki a portugál tréner, aki Carlos Clos Gomez játékvezetőt sem dicsérte. A találkozót követő sajtótájékoztatón egy papírt lobogtatott, amelyen a sípmester általa vélt hibái voltak felsorolva, de ezekről nem szólt. „Ha felolvasom ezt a listát, a következő mérkőzésen nem ülhetek a kispadra, márpedig én ott akarok lenni” – fogalmazott a bírók értékelésébe saját bevallása szerint belefáradt Mourinho, akit a játékvezetés kritizálásáért idén egyszer már eltiltották két mérkőzésre. Primera División, 16. forduló: Real Madrid–Sevilla 1-0, Málaga–Atlético Madrid 0-3. Élcsoport: 1. Barcelona 43, 2. Real Madrid 41, 3. Villarreal 33, 4. Valencia 28 (24-19), 5. Espanyol 28 (18-22), 6. Atl. Madrid 26.

Benítez megy, Spalletti jön? Massimo Moratti klubelnök nem kommentálta azokat a hétfői olasz sajtóhíreket, amelyek szerint hamarosan menesztik posztjáról Rafael Benítezt, a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale vezetőedzőjét. „Ma inkább nem szeretnék erről nyilatkozni, nehogy vitát kreáljak” – fogalmazott Moratti az őt kérdező újságíróknak. A La Gazzetta dello Sport hétfőn mindenesetre már kész tényként közölte, hogy Benítezt a klubvilágbajnokság múlt heti megnyerése sem menti meg, és utódja a jelenleg a Zenit Szentpétervárt irányító Luciano Spalletti lesz. Az Internazionale a Seria A-ban jelenleg csak a hetedik, tizenhárom ponttal lemaradva az éllovas Milantól, és a Bajnokok Ligájában is csupán a második helyen jutott tovább a csoportjából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.