Tévét és telefont figyelmesen kell venni

Szabó Emese
2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony közeledtével sokan tervezik telefon vagy televízió-készülék vásárlását és új szolgáltatások megrendelését. A későbbi kellemetlen meglepetések elkerülése végett azonban figyelni kell a szerződési feltételekre – hívta fel a figyelmet tegnapi sajtótájékoztatóján Takács Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hírközlési és médiabiztosa. Mint elmondta, a szolgáltatókról, a szolgáltatásokról és a tarifákról érdemes tájékozódni a szolgáltatói honlapokon, valamint az NMHH Tantusz oldalán. Ekképpen a vásárlók összehasonlíthatják az egyes díjcsomagokat, és az egyéni igényekhez szabottan kiválaszthatják a nekik legelőnyösebb tarifacsomagot. A biztos arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a szolgáltatóknak az írásbeli szerződéskötéskor át kell adniuk ügyfeleiknek az egyedi előfizetési szerződést és az általános szerződési feltételek kivonatát, a szerződést szóban, aláírás nélkül is meg lehet kötni. Az ügyfeleknek emiatt saját érdekükben telefonos megkeresés esetén is célszerű ragaszkodniuk ahhoz, hogy a felkínált szolgáltatásról írásbeli tájékoztatást is kapjanak. Ezzel egyidejűleg pedig érdemes jelezniük, hogy a szóbeli ajánlat meghallgatása még nem jelent beleegyezést, azaz szerződéskötést.
Takács Péter a közelgő digitális átállásra is felhívta a figyelmet. Mint közölte: már az idei karácsonyi vásárláskor is érdemes ügyelni arra, hogy a megvásárolandó televízió-készülékek, antennák és vevőkészülékek alkalmasak legyenek a digitális földfelszíni műsorok vételére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.