Tolvajok okozhatták az olajrobbanást

Feltehetőleg tolvajok akarták megcsapolni a Mexikóban felrobbant olajvezetéket. A vasárnap történt balesetnek a végső mérleg szerint huszonnyolc halálos áldozata van. <div id="_mcePaste" class="mcePaste" style="position: absolute; left: -10000px; top: 0px; width: 1px; height: 1px; overflow: hidden;">n Grimm Balázs<br />Öt kilométeres körzetet érintett a mexikói Puebla államban, San Martín Texmelucan településen vasárnap bekövetkezett olajrobbanás. A végső mérleg szerint a szerencsétlenségben összesen huszonnyolcan – köztük tizenhárom kisgyerek – vesztették életüket, ötvenketten pedig megsérültek – jelentette a BBC tudósítója. A detonáció a fővárostól nyolcvan kilométerre keletre lévő százötvenezres városban összesen harminckét épületet semmisített meg, több másikat pedig részben lerombolt. Nyolcvannégy otthon nélkül maradt embert ideiglenes szállásokon helyeztek el a hatóságok.<br />Felipe Calderón, Mexikó elnöke tegnap a helyszínre utazott, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről. Mint mondta, azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Egyelőre annyit tudni a balesetről, hogy felelőtlen tolvajok okozták. Az elkövetők nem értettek a műszaki részletekhez, így nem tudták, vagy nem vették figyelembe, hogy a Petroleos Mexicanos állami vállalat vezetékében nagynyomású olaj áramlik. Így amikor megfúrták a csövet, és az olaj – eddig ismeretlen okokból – meggyulladt, majd felrobbant, valóságos tűznyelv futott végig San Martín Texmelucan utcáin. Többen az autójukban lelték halálukat. Néhány kocsi a lopás helyszínének közelében égett ki, elképzelhető, hogy a járművekben halálos sérüléseket szenvedett emberek az olajtolvajok voltak. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a mentőalakulatok tegnap is az elszenesedett holttesteket szállították el.</div>

Grimm Balázs
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt kilométeres körzetet érintett a mexikói Puebla államban, San Martín Texmelucan településen vasárnap bekövetkezett olajrobbanás. A végső mérleg szerint a szerencsétlenségben összesen huszonnyolcan – köztük tizenhárom kisgyerek – vesztették életüket, ötvenketten pedig megsérültek – jelentette a BBC tudósítója. A detonáció a fővárostól nyolcvan kilométerre keletre lévő százötvenezres városban összesen harminckét épületet semmisített meg, több másikat pedig részben lerombolt. Nyolcvannégy otthon nélkül maradt embert ideiglenes szállásokon helyeztek el a hatóságok.
Felipe Calderón, Mexikó elnöke tegnap a helyszínre utazott, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről. Mint mondta, azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Egyelőre annyit tudni a balesetről, hogy felelőtlen tolvajok okozták. Az elkövetők nem értettek a műszaki részletekhez, így nem tudták, vagy nem vették figyelembe, hogy a Petroleos Mexicanos állami vállalat vezetékében nagynyomású olaj áramlik. Így amikor megfúrták a csövet, és az olaj – eddig ismeretlen okokból – meggyulladt, majd felrobbant, valóságos tűznyelv futott végig San Martín Texmelucan utcáin. Többen az autójukban lelték halálukat. Néhány kocsi a lopás helyszínének közelében égett ki, elképzelhető, hogy a járművekben halálos sérüléseket szenvedett emberek az olajtolvajok voltak. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a mentőalakulatok tegnap is az elszenesedett holttesteket szállították el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.