Topforma kell az év végén is

ASZTALITENISZ

Munkatársunktól
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma és holnap az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban (Budapest II., Marczibányi tér 13.) rendezik meg a pingpongozók Top 12 bajnokságát. A férfiaknál többen is komolyan aspirálnak a végső sikerre, így a 2004-ben győztes Jakab János, a 2008-ban megkoronázott Kosiba Dániel, a tavaly csúcsra ért Nagy Krisztián, Zwickl Dániel, s várhatóan Muskó Péter ugyancsak mindent elkövet, hogy az országos bajnokság után a Top 12 viadalon is győzelmet arasson.
A nőknél Tóth Krisztina távollétében – a hétszeres Európa-bajnok a hét második felétől már az ITTF Pro Tour szöuli döntőjében szerepel – a válogatott két másik alapembere, Póta Georgina és Lovas Petra számít esélyesnek. Előbbi 2007-ben szerezte meg első és eddig egyetlen aranyérmét, utóbbi viszont még nem tudott feliratkozni a győztesek közé. Címvédőként Pergel Szandra áll asztalhoz. A mezőnyből Braun Éva ötször, Fazekas Mária és Molnár Zita egyaránt háromszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A mezőny erősségére tehát nem lehet panasz.
A Top 12 bajnokság két hatos csoportban kezdődik, az első és második helyezettek játsszák az elődöntőt, s a párharcok győztesei találkoznak a fináléban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.