TOTÓ

Munkatársunktól
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc német és öt olasz futballbajnoki mellett a Chelsea–Manchester United szereposztású angol csúcsrangadó alkotja a totó 50. heti szelvényét. Az utóbbi hat Premier League-idény aranyérmeit e két gárda egymás között osztotta el testvéries módon, három jutott ide, három oda. Jelenleg a manchesteriek vezetik – veretlenül, de már hét döntetlennel – a tabellát, legutóbb, hétfőn szintén rangadót nyertek Pak fejesével az Arsenal ellen. A címvédő londoni kékek viszont csak a 4. helyen állnak, fordulók óta halmozzák az 1-1-es döntetleneket, s a poén az, hogy ez lehet a leginkább esélyes eredmény most is.
Itáliában is akad egy igazán komoly meccs, amelyen a listavezető Milan a jelenleg 6., de felfelé törő Romát fogadja. A hazaiak mérlege és formája kiváló, viszont a fővárosiak idegenben az elmúlt idények során többször megtréfálták őket. Ezúttal inkább Ibrahimovicékra teszünk, mint Tottiékra. A 17. Lecce szinte a pontszerzés reménye nélkül utazik Nápolyba a jelenlegi 3. helyezetthez. A 2. Juventus nem esélytelen a győzelemre Veronában, bár tavaly kikapott a Chievótól. A Lazio éppen a torinóiaktól kapott ki legutóbb, de az Udinese ellen hamar jön a javítási lehetőség. A Sampdoria–Genoa magyaros városi rangadón (itt Koman Vladimir, ott Rudolf Gergely) a „hazaiak” az esélyesebbek.
Németországban a magabiztosan listavezető Dortmund mind a nyolc eddigi idegenbeli meccsét megnyerte, s Frankfurtban folytathatja sorozatát. Legutóbb Hajnal Tamás a kispadon ült, talán ezúttal már szerepet is kap a sárga-feketéknél. A gyengélkedő Bremen az otthonától távol már hatszor kikapott Kaiserslautern ellen javíthat a renoméján. A Nürnberg hazai mérlege ugyanaz, mint a Hannover idegenbelije (4 győzelem, 3 vereség), ám ez szerintünk nem a remi felé mutat, amit ki is zárunk. A Schalke már a 10. pozícióba lépett előre múlt heti mainzi sikerével, s a Köln ellen is esélyes. Apropó, Mainz! Szalai Ádámék visszacsúsztak a 4. helyre, de az újonc St. Pauli nem az a rivális, amelyiktől akár Hamburgban is meg kellene ijedni. Reméljük, hogy honfitársunk hosszú szünet után végre növeli góljai számát, hiszen egyelőre leragadt háromnál. A 14. Wolfsburg az élvezetek helyett a döntetleneket halmozza, a 7. Hoffenheim sinsheimi stadionján kívül szintén, úgyhogy maradunk mi is ennél a variációnál. A címvédő Bayern Münchennek az utolsó előtti Stuttgarthoz látogatva nagy a sansza idegenbeli mérlege javítására.

50. heti tippjeink:
1. Bremen–Kaiserslautern 1, X
2. Frankfurt–Dortmund X, 2
3. Nürnberg–Hannover 1, 2
4. Schalke–Köln 1
5. Wolfsburg–Hoffenheim X
6. St. Pauli–Mainz X, 2
7. Leverkusen–Freiburg 1
8. Stuttgart–Bayern München X, 2
9. Milan–Roma 1, X
10. Lazio–Udinese 1
11. Chievo–Juventus X, 2
12. Napoli–Lecce 1
13. Chelsea–Manchester United X
+1 Sampdoria–Genoa 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.