Turistákat raboltak ki

MTI
2010. 12. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borba rejtett erős altatóval elkábított, majd kirabolt több mint félszáz külföldi turistát az olasz fővárosban, Rómában egy háromtagú bűnbanda, amelynek egyik, amerikai áldozata meghalt a benzodiazepinnel megmérgezett ital elfogyasztása után. A bűnözők felkapott római vendéglátóhelyek előtt, főleg a Colosseum környékén őgyelegtek egy üveg borral a kezükben, és vendégszerető olasznak kiadva magukat kínálgatták itallal a külföldieket. Aki elfogadta az invitálást, pórul járt: kábult állapotban a közeli Colle Oppio parkba csalták és ott minden értékétől megfosztották.
A római rendőrség az amerikai turista november 13-i tragédiája után kezdett nagyszabású akcióba a fosztogatók kézre kerítésére, és egy főleg külföldiek által látogatott lokál előtt fel is figyeltek két jól öltözött férfira, akik borral kínáltak idegeneket, de maguk sosem ittak belőle. A borosüveget egy közeli virágágyásban rejtegették. Utolsóként még sikerült elkábítaniuk és kirabolniuk egy svájci turistát, de aztán kattant a bilincs a csuklójukon. A rendőrség szerint az altatós bűnbanda egy fiatal egyiptomi férfiból és két romániai cigányból állt; kettejüket letartóztatták, az egyik román állampolgár azonban szökésben van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.