Úgy ment, hogy maradt is

A DVSC hétfő éjszakába nyúlt igazgatótanácsi ülésén elfogadták Herczeg András beszámolóját a labdarúgócsapat mellett az elmúlt három év alatt végzett munkájáról, és felkérték a folytatásra, ám a debreceni sikeredző nem vállalta az újabb megbízást. A klubnál azonban marad, szakmai igazgatóként dolgozik tovább.

Munkatársunktól
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn este hat órakor kezdődött a DVSC-TEVA igazgatótanácsi ülése, és miként borítékolhattuk, igencsak elhúzódott. A történtekről a klub 23.13-kor adott ki közleményt: „A DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatótanácsa meghallgatta Herczeg András beszámolóját az elmúlt három év munkájáról, a beszámolót elfogadta, és felkérte a szakembert a folytatásra. Herczeg András azonban közölte: úgy érzi, hogy az elmúlt három év klubmenedzseri és az ezt megelőző három év pályaedzőként végzett munkája során elfáradt, és más jellegű feladatot szeretne végezni, de természetesen a DVSC-n belül és nem más klubnál, mint ahogy erről a hírek szóltak. Az igazgatótanács ezt követően – egy korábbi elképzelését megvalósítva – létrehozta a szakmai igazgatói státust, betöltésére Herczeg Andrást bízta meg, aki ezt elfogadta.”
Az előbb Garamvölgyi Lajos, majd Dunai Antal mellett másodedzőként dolgozó Herczeg András 1997 tavaszán került először az első csapat élére, ekkor 1998 őszéig irányította a Lokit, három évvel ezelőtt pedig a cseh Miroslav Beránek távozása után kezdődött a második korszaka. Megjegyzendő, hogy 2001 óta folyamatosan a DVSC alkalmazásában áll, dolgozott az utánpótlás területén, majd Beránek segítője volt. Kinevezésével nyerő lapot húztak Debrecenben, hiszen a csapat az NB I-ben vele ezüst-, majd két aranyérmet nyert, kétszer elhódította a Magyar Kupát, elkönyvelhetett két Szuperkupa-elsőséget, és a nemzetközi porondon is hallatott magáról: a 2009/2010-es szezonban feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Ez idén már nem jött össze, de az Európa-ligában legalább elkönyvelhetett egy győzelmet. Ám az NB I-ben ebben a szezonban meggyengült kerettel vélhetően csak a második helyért lehet harcban az együttes, a Videotontól nyolc ponttal lemaradva az ötödik a tabellán, és a szurkolók egy része nem éppen szalonképesen kritizálta a trénert. Vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy Herczeg bedobta a törölközőt. (A klub honlapján, a szurkolói fórumban tegnap már egyöntetű volt a sajnálkozás az edző döntése miatt.)
Herczeg András a dehir.hu-nak elmondta, jólesett neki, hogy a klub vezetői felajánlották, eldöntheti, a továbbiakban is vállalja-e az első csapat irányítását. „Ez a hat év, amit a stáb tagjaként három évig segítőként, három évig klubmenedzserként eltöltöttem a klubnál, nagyon kemény időszak volt, és úgy éreztem, most már más irányban kell folytatnom” – indokolta döntését. „Szakmai igazgatóként dolgozom tovább. Hozzám tartozik az utánpótlás, a Loki Focisuli, az újonnan alakult Labdarúgó Akadémia, a második csapat és a Létavértes is, így rengeteg feladat vár rám. Ez is egész embert kívánó, szép feladat” – tette hozzá Herczeg András.
A DVSC vezetésének pedig új vezetőedző után kell néznie, és a tervek szerint január 3-án feláll az új stáb. Szima Gábor klubelnök leszögezte, hogy hétfőig senkivel sem tárgyaltak. Ami biztos, a szurkolók kívánságlistáján László Csaba rajta van. A szakmai stábból Zoran Szpisljak már távozott, a másik pályaedző, Bücs Zsolt és a kapusok felkészítéséért felelős Mező József további sorsa az új tréner döntésétől függ. Akinek nem lesz könnyű dolga Herczeg András után, és bizonyos tekintetben alatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.