Új csapattal állt fel a régi elnök

MTI
2010. 12. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március végén Nagy Tündét választották a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnökének, miután 78-64-re legyőzte a szervezetet tizenegy évig, 1996 és 2007 között irányító, majd a kosárlabdázókhoz távozó Berényi Jánost. Ehhez nehezen passzítható az a friss hír, hogy összeállt Nagy Tünde csapata a január 29-i tisztújító közgyűlésre, pedig mindkettő igaz. Közben ugyanis kiderült, az elnökhöz egyáltalán nem passzolt az elnökség, ráadásul a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen a szerinte szabálytalan a március 27-i választás miatt. A jelenlegi elnökség 2010. december 31-ével mondott le Pázmándi József és Csallóközi Zoltán kivételével. Nyírő László tag szóban megígérte lemondását, de nem küldte meg azt a szövetség részére.
Ezek után Nagy Tünde november elején újabb tisztújítást kezdeményezett azzal az indokkal, hogy a MTSZ vezető grémiuma nem végzett érdemi munkát, csak parttalan vitákat folytatott. Ezt megelőzendő, új csapatot verbuvált maga köré. Tegnap kiderült, hogy Pákay Péter mellett Ablonczy Balázs, az SAP ügyvezető igazgatója lenne a másik alelnök, de helyet kapnának a vezetőségben üzletemberek mellett olyan korábbi klasszisok, mint Temesvári Andrea, Krocskó József, Köves Gábor és Sávolt Attila, illetve Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő. A politikus, aki több mint tíz évig aktívan teniszezett, így beszélt a távirati irodának esetleges szerepvállalásáról: „A tenisz az egész világon társadalmi esemény, és Magyarország nem maradhat ki a sportág körforgásából. Egy top tízes játékos megfizethetetlen országmarketing. Ennek eléréséhez azonban sok munkára, a tenisz hazai tömegesítésére, hatékonyabb utánpótlásképzésre, a veszekedés helyett összefogásra, a káosz helyett tervszerű munkára van szükség. Egy ilyen szellemű és célokat maga elé kitűző elnökség munkájában szívesen vennék részt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.