Új nyomozók faggatják Benedeket

Swendt Pál
2010. 12. 30. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt Péter legfőbb ügyész döntése értelmében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) folytatja tovább a Benedek Fülöp egykori agrárállamtitkárral szemben indított büntetőeljárást – értesült lapunk. Az ügyben eddig eljáró Budapesti Nyomozó Ügyészségtől azért kerültek át a nyomozás iratai, mert azt a történtek súlya, valamint az eljárásban várhatóan a továbbiakban érintettként felbukkanó más személyeknek a cselekmények idején betöltött tisztsége indokolja.
Benedek Fülöpöt az ügyészség november elején őrizetbe vétele mellett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás elkövetésével gyanúsította meg. Benedek a gyanú szerint, mint az agrártárca akkori szakállamtitkára, 2005 és 2007 között jogosulatlanul szervezett meg különböző protokollvadászatokat, illetve 2006-ban a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel fizettette ki a saját céljaira megrendelt facsemetéket. Ehhez fiktív tanácsadói szerződéseket kötött, amellyel vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve több mint 30 millió forint kárt okozott a földalapkezelőnek. Benedeket legutóbb december elején hallgatták ki, amikor azt rótták a terhére, hogy 2005 és 2008 között úgy engedélyezte minisztériumi rendezvények többletköltségének kifizetését, hogy átlépte az általa is ismert kereteket, és ezzel 4,5 milliós kárt okozott a tárcának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.