Újra lecsapott a GVH

Hírösszefoglaló
2010. 12. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fogyasztói csoport szervezésével foglalkozó cégre csapott le a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hatóság ezúttal a Quantum Invest nevű vállalkozásra szabott ki 4,7 millió forintos bírságot, méghozzá azért, mert a társaság a nyomtatott sajtóban megjelent hirdetéseivel megtévesztette a fogyasztókat. A cég nagy példányszámú lapokban közölt reklámokat, ám ezekben a fogyasztói csoportok tulajdonságairól nem vagy nem egyértelműen adott tájékoztatást. Így például a szerencsének meghatározó szerepe van abban, hogy a polgár mikor szerezheti meg az általa kiválasztott vagyontárgyat. A GVH a bírság kiszabásával egyidejűleg megtiltotta a szóban forgó tájékoztatás további megjelentetését.
Mindeközben a versenyhivatal elnöke, Juhász Miklós egy szakmai fórumon tegnap úgy fogalmazott: erősíteni kell a GVH átlátható, ügyfélbarát működését. Az MTI tudósítása szerint a hatóság vezetője hosszabb távon célszerűnek tartaná az elektronikus ügyintézés bevezetését, valamint az iratbetekintés és az illetékek befizetésének egyszerűsítését. Juhász Miklós ugyanakkor számít a magyarországi vállalkozások jogkövető és etikus magatartására is. Mint mondta, a törvényeket tiszteletben tartó cégeket segíteni kell abban, hogy eligazodjanak a többféleképpen is értelmezhető hazai versenyszabályok között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.