Ünnepi vacsora rászorulóknak

Mizsei Bernadett
2010. 12. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is ünnepi asztalnál látja vendégül a Sant’egidio Közösség az utcán vagy szociális otthonban élő időseket. A világiakból álló katolikus közösség adományokat gyűjt azoknak, akik nem ünnepelhetnek családban. December 25-én 11 órakor adják át az ajándékokat, és arra kérik az odalátogatókat, aki tud, hozzon számukra üdítőt, kávét, gyümölcsöt, édességet vagy süteményt. A közösség szerint – amelynek telefonszáma: 06-30/557-8383 – most különösen figyelni kell a hajléktalanokra, hiszen egy fővárosi önkormányzati rendelet szerint december 15-től a hontalanok nem maradhatnak a frekventált helyeken a köztisztaság és a közrend érdekében.
A Sant’egidio Közösség magyarországi felelőse szerint úgy tűnik, mintha a társadalom nem a szegénység, hanem a szegények ellen küzdene. Szőke Péter a társaság nevében azt javasolja a döntéshozóknak, a rendeletet függesszék fel legalább a téli hónapokra, bővítsék a helyeket a hajléktalanszállókon, emeljék a nappali melegedők számát, és több krizísautót helyezzenek üzembe. A szakember szerint a mentőket és a kórházi alkalmazottakat fel kell készíteni a hajléktalanok ellátására, és segítséget kell nyújtani azoknak, akik december 15-ig nem találnak szállást. Szükségesnek látja egy önkéntesekből álló láncolat létrehozását, amelynek tagjai a kórházakba került hajléktalanokat látogatnák, és ellátnák őket mindazzal, amire szükségük van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.