Védelem a pénztártagoknak

Az Országgyűlés elfogadta a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozatot és a nők negyven ledolgozott év utáni nyugdíjba vonulását lehetővé tévő jogszabályt is. A nyilatkozatot – amelyet Orbán Viktor kormányfő, Kósa Lajos Fidesz-alelnök, Lázár János frakcióvezető és Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott jegyez – nem csupán a kormánypártok, hanem a volt szocialista Szili Katalin és a jobbikos Rozgonyi Ernő is megszavazta.

Munkatársainktól
2010. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselők tegnap lapzárta után döntöttek az új médiatörvényről is. A jogszabályhoz a végszavazás előtt is számos módosító indítvány érkezett. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja egy, a tervezethez kapcsolódó vitát Rogán Antal javára döntött el Navracsics Tibor közigazgatási miniszterrel szemben. A fideszes politikus javaslata, amelyet elfogadott a parlament, az alaptörvénybe emeli a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát.
Pintér Sándor belügyminiszter napirend előtt beszámolót tartott az ajkai térséget sújtó vörösiszapár utáni kármentésről és a további teendőkről. A politikus kifejtette, a tízes tározó északi fala most is mozog, ezért elengedhetetlen újabb védőgátak építése. A parlament lapzárta után döntött a katasztrófa miatt elrendelt vészhelyzet meghosszabbításáról. A honvédelmi tárgyú törvények módosításával az önkéntes tartalékos rendszer felállításáról is döntöttek a képviselők.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.