Vége a pénz inkorrekt elosztásának

Olvasónktól
2010. 12. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcvankét éves vagyok, negyvenegy évig voltam aktív dolgozó. Mivel a második világháború végére az ország gazdaságilag teljesen tönkrement, azóta az aktív dolgozók és munkáltatóik által befizetett nyugdíjjáradékból fedezte az állam a nyugdíjak folyósítását. Tehát minden aktív dolgozó korosztály fedezte a nyugdíjas-társadalom nyugdíját, és természetesen hozzájárult az állam által működtetett szervezetek fenntartásához is.
Először felháborított, amikor meghallottam, hogy egy-két pihent agyú ember kitalálta a kötelező magánnyugdíjpénztár intézményét, a nyugdíjasokat megillető pénzösszegek öncélú visszatartását. Ezzel előidézte az országos nyugdíjkeret radikális csökkenését és azt, hogy a hiányt az adófizetők pénzéből kell pótolni. A nyugdíjkassza hiánya jelenleg 900 milliárd forint. A nyugdíjalap kiegészítése jelentős összegeket von el az állam által finanszírozandó területektől is.
A második felháborodásom a különböző személyek, szakszervezetek, egyes intézmények és ellenzéki pártok tiltakozása, fűhöz-fához futkosása ahelyett, hogy örömmel fogadták volna a kormány helyes intézkedését. Javasolnám, hogy a tiltakozók irányítsák felháborodásukat azokra, akik az előző nyolc év folyamán sok-sok milliárd forinttal megkárosítottak bennünket, hazánkat.
Felháborító, hogy a bennünket, nyugdíjasokat megillető nyugdíjalapokat a magán- és a kötelező nyugdíjpénztárakban visszatartják az aktív dolgozok külön számláin.
Horváth Gyula
Székesfehérvár

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.