Amerikai bosszútól tart Julian Assange

Munkatársunktól
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Julian Assange szerint jó esélye van annak, hogy megölnék, ha az Egyesült Államoknak sikerülne elérni azt, hogy Nagy-Britannia kémkedés gyanúja miatt kiadja őt, és amerikai börtönbe kerülne. Az utóbbi hetekben, hónapokban bizalmas amerikai diplomáciai táviratok közzétételével óriási botrányt okozó WikiLeaks alapítója erről pénteken nyilatkozott a The Guardian brit napilapnak. Assange közölte, ugyanazt tennék vele amerikai börtönben, mint amit Jack Rubyval tettek 1967-ben. Ruby gyilkolta meg Lee Harvey Oswaldot 1963. november 24-én, két nappal azután, hogy Oswaldot letartóztatták John F. Kennedy elnök feltételezett meggyilkolásáért. Assange jelenleg feltételesen szabadlábon van Nagy-Britanniában. Kiadatási eljárás folyik ellene Svédország kérésére nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával. Az Egyesült Államok pedig vizsgálja, hogy mire alapozva vonhatná felelősségre Assange-ot.
A The Sunday Times brit lapnak nyilatkozva Assange azt mondta, emlékiratai közlésére másfél millió dolláros szerződést kötött, ez a pénz segíti majd védelmét perében. – Nem akarom megírni ezt a könyvet, de meg kell tennem – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.