Balotelli triplájával

Munkatársunktól
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb meggyőző győzelmével a Manchester City átmenetileg a tabella élére állt, igaz, az eddigi listavezető városi rivális, a Manchester United tegnap lapzárta után lépett pályára, az Arsenal pedig ma látogat a Wiganhez az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A statisztikusok azt is előbányászták a múlt kútjából, hogy a manchesteri kékek utoljára 1981-ben voltak elsők az első osztályban. Tegnap az Internazionaléval az előző idényben Bajnokok Ligája-győzelmet szerzett Mario Balotelli húzta a City szekerét, mesterhármast ért el az Aston Villa ellen.
Ha hármat nem is, két gólt másik két játékos is szerzett: Baird (Fulham) és Campbell (Blackpool); mindkét duplázás egyúttal 2-0-s sikert jelentett a csapatának. Gera Zoltán együttese, a Fulham két döntetlen és két vereség után tudott ismét nyerni, s elhagyta a kiesési zónát. Kár, hogy a magyar válogatott játékos nem volt részese a sikernek, csereként sem kapott lehetőséget. Kádár Tamás szintén kispados volt a Newcastle-nál, ám ez számára siker.
Ma a hétfői londoni rangadó két főszereplője, az Arsenal és a Chelsea is pályára lép. A 3-1-es vereséggel utóbbi tovább dagasztotta már eddig is hosszú rossz sorozatát. Nyolc mérkőzésen csupán hat pontot szerzett, s a tabella éléről az ötödik helyre esett vissza, igaz, az őszi „zsírrétegnek” köszönhetően csak hét pont a hátránya a Manchester City mögött. Az angol sajtó azonban már azt firtatja, Carlo Ancelotti vezetőedző meddig élvezi a tulajdonos, Roman Abramovics bizalmát.
Anglia, 20. forduló: Manchester City–Aston Villa 4-0, Stoke City–Fulham 0-2, Sunderland– Blackpool 0-2, Tottenham–Newcastle 2-0, West Bromwich–Blackburn 1-3, West Ham–Everton 1-1, Birmingham–Manchester United lapzárta után, ma: Chelsea–Bolton, Wigan–Arsenal, Liverpool–Wolverhampton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.