Befutott és el is repült

Munkatársunktól
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorshírben közölte tegnap kora délután az AC Milan internetes honlapja, hogy Antonio Cassano befutott a csapat milanellói tréningközpontjába. A Sampdoriától igazolt labdarúgó itt nem töltött hosszú időt, mert délután új csapatával már el is utazott dubaji edzőtáborozására. Az olasz futball fenegyereke még októberben durván megsértette a Sampdoria elnökét, Riccardo Garronét, és ugyan utóbb bocsánot kért, a genovai csapatba már nem került be, és a karácsonyi ünnepek előtt végleg lemondtak róla, elengedték Milánóba. Cassano hivatalosan csak január 1-jétől, az átigazolási szezon kezdetétől tekinthető Milan-játékosnak, ám a Samp nagyvonalúan hozzájárult ahhoz, hogy az év utolsó napjaiban már új együttese rendelkezésére álljon.
A 28 esztendős csatár korábban játszott a Bariban és a Romában, 2006 elején pedig a Real Madridhoz szerződött, de itt nem tudott gyökeret verni a csapatban, így került vissza 2007 augusztusában Itáliába, az első évben még csak kölcsönbe a Sampdoriához. A Serie A-ban bő három év alatt 74 találkozón 25 gólt szerzett, a válogatottságai számát azonban nem nagyon gyarapította, csupán tizenhatnál (és három gólnál) tart; Marcello Lippi, miként a 2006-os, úgy az idei vb-n sem számított rá. A Milan szurkolói mindenesetre bíznak benne, hogy a bajnokságban jelenleg három pont előnnyel vezető csapatuk Cassanóval megerősödve bizonyosan az élen zár.
Jelen állás szerint Ronaldinho viszont aligha Milánóban fejezi be a 2010/2011-es szezont, bár tegnapi hír szerint szülőhazájából a brazil aranylabdás is csatlakozik Dubajban a piros-feketék keretéhez. A nyáron kinevezett új vezetőedző, Massimiliano Allegri azonban csak mellékszereplőként tekint a 30 éves, 2002-ben világbajnok játékosra, akit a Gremio nagyon szeretne a soraiban tudni. Sokat sejtető, hogy Ronaldinho testvére és egyben ügynöke, Roberto De Assis tegnap Rio de Janeiróban tárgyalt Adriano Gallianival, a Milan alelnökével. A Gremio honlapján már vasárnap megjelent, hogy Ronaldinho pillanatokon belül az egyesület játékosa lesz, ám a hírt nem sokkal később eltávolították az oldalról… Ezzel együtt könnyen előfordulhat, hogy Ronaldinho Dubajból a következő járattal már vissza is repül Brazíliába. Ami biztos: a Milan Dubajban január 2-án a helyi al-Ahli, Fabio Cannavaro jelenlegi klubja ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.