Buzsáky a lelátóról szurkol az éllovas QPR-nek

Munkatársunktól
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi sem természetesebb, hogy Angliában a másodosztályban sem áll meg az élet az ünnepek alatt. A Championshipben jelenleg öt magyar szerepel: Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Fülöp Márton és Priskin Tamás (Ipswich), Gyepes Gábor (Cardiff) és Halmosi Péter (Hull City). Közülük az elmúlt időszakban csak Fülöp és Gyepes jutott rendszeres játéklehetőséghez. Halmosi már tavaly is kegyvesztett volt a Hullnál – a tavaszt nevelőcsapatánál, a Haladásnál töltötte, nem lenne meglepő, ha jövőre ugyanez a sors várna rá –, Priskinre néhány hete orrolt meg Roy Keane, mondván, csereként sértődötten lépett pályára, Buzsáky pedig sérült.
Ismét, tehetjük hozzá, már ebben a szezonban is másodszorra. Amit a magyar válogatott középpályás most különösen bánhat, hiszen a QPR – aminek többek között a Forma–1 ura, Bernie Ecclestone is résztulajdonosa – szárnyal, félidőben vezeti a bajnokságot.
– Sérülésből lábadozva kezdtem az idényt, majd miután felépültem, kilenc mérkőzésen játszottam, ötször kezdőként. Nem állítom, hogy csúcsformában, de ahogy ilyenkor lenni szokott, meccsről meccsre egyre jobban. Hat hete műtötték meg a térdemet, a porc szakadt be. Most már futok, két hét múlva teljes értékű munkát végezhetek, ha minden jól alakul, egy hónap múlva a kispadra már leülhetek. Tudom, sokan sérülékeny játékosként könyvelnek el, ám én ezzel nem foglalkozom. Azért dolgozom, hogy minél előbb ismét a pályán bizonyíthassak. A válogatottról addig nincs értelme álmodoznom, amíg a klubomban nem jutok folyamatosan játékhoz. Egervári Sándor szövetségi kapitány októberben meglátogatott, ami azt mutatja, nem felejtett el, de tisztában vagyok azzal, hogy először vissza kell nyernem a formámat, meghívóra csak azután számíthatok – jellemezte érdeklődésünkre a helyzetét Buzsáky Ákos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.