Dacos váci siker a Ferencváros ellen

Munkatársunktól
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő végeredménnyel zárult a női kézilabda NB I alapszakaszának tegnapi Vác–Ferencváros rangadója: a hazaiak 26-17-re diadalmaskodtak. Ami az ismert előzmények után különösen megdöbbentő; Vácott a múlt héten anyagi megszorításokat vezettek be – ennek áldozatul esett az azóta már Érdre szerződött Tóth Tímea –, a Fradi pedig idő előtt hazahozta Ljubljanából, és tegnap már be is vetette Zácsik Szandrát. A meccs hőse mégsem ő lett, hanem Herr Orsolya, aki már-már egy jégkorongkapus hatékonyságával védte a hazai hálót – hérosszá emelésében a támadásban pánikkézilabdát játszó fővárosiak tevékeny részt vállaltak –, valamint a tízgólos Temes Bernadett.
Herrtől azt tudakoltuk, védett-e már így valaha is pályafutása során, mire némi tűnődés után így felelt: „Igen, még Győrben, a Dunaferr ellen, de akkor halálra izgultam magam, most viszont teljesen nyugodt voltam.” Így mutathatott példát társaival együtt minden anyagi válságba kerülő magyar csapatnak, hiszen a krízis nemcsak összeomlást, hanem dacot és eltökéltséget is szülhet, az ezekből táplálkozó diadal pedig az első lépés lehet a kilábalás felé is.
Tegnapi eredmények: Vác– FTC 26-17, Újbuda–Győr 22-43, Veszprém–Fehérvár 28-29.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.