Eredménytelen egyeztetések

MTI
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Laurent Gbagbo elefántcsontparti elnökkel kétszer, politikai ellenlábasával, a magát ugyancsak államfőnek tartó Alassane Ouattarával pedig egyszer tárgyalt Abidjanban a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közösségének (ECOWAS) háromfős küldöttsége. A Thomas Yayi Boni benini, Ernest Koroma Sierra Leone-i és Pedro Pires zöld-foki-szigeteki elnök alkotta hármas azért utazott Elefántcsontpartra, hogy rávegyék Gbagbót: adja át a hatalmat a külföld által elnöknek elismert Ouattarának. Az ECOWAS már korábban kilátásba helyezte: ha Gbagbo továbbra sem hajlandó távozni az államfői posztról, azzal kell számolnia, hogy erővel távolítják el onnan. A három nyugat-afrikai elnök nem adott ki közös nyilatkozatot a tárgyalásokról, mindössze annyi szivárgott ki, hogy hétfőn további egyeztetések várhatók. (MTI)
fotó: AFP/ISSOUF SANOGO

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.