Jelentős támogatás ázsiai képzésre

Hazánkban egyedülálló, 200 ezer eurós pénzügyi támogatást biztosít a Magyar Indokína Társaság az ősszel az ELTE-n beindult Délkelet-Ázsia minor szakhoz és az együttműködés eredményeként a közeljövőben létrejövő Délkelet-Ázsia tanszékhez. A megállapodást a múlt hét végén írta alá Dezső Tamás dékán és Zelnik István, a Magyar Indokína Társaság elnöke.

P. Szabó Ernő
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délkelet-Ázsia tanszék indításáról írt alá együttműködési megállapodást Dezső Tamás, az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja és Zelnik István, a Magyar Indokína Társaság (MIT) elnöke nemrég. Az eseményen részt vett Hamar Imre egyetemi tanár, a Konfuciusz Intézet igazgatója is. Az intézet felügyelete mellett őszszel indult el a 29 hallgatóval büszkélkedő Délkelet-Ázsia minor szak. Erről még 2010. február 11-én állapodott meg szándéknyilatkozatban az ELTE BTK és a MIT. Akkor célként tűzték ki a létesítendő tanszék infrastrukturális feltételeinek kialakítását, a Zelnik István-professzorátus és -ösztöndíjak létrehozását.
A most aláírt megállapodás részeként az ELTE által biztosított tantermet és irodákat a MIT felújítja, bebútorozza és irodatechnikával látja el, és hozzájárul az infrastruktúra működési költségeihez is. A tanszék felállításához adott hozzájárulás az is, hogy a MIT a Zelnik-professzorátus munkatársai közül egy adjunktus, egy tanársegéd és egy docens munkájának a költségeit is fedezi.
Ezen túlmenően a MIT Zelnik-ösztöndíjat biztosít három mesterszakos, két doktorandusz és egy frissen doktorált hallgató részére. A társaság évente 3000 eurót szán a távol-keleti stúdiumok területén minden évben legjobb doktori vagy posztdoktori hallgató díjára. A Magyar Indokína Társaság az ELTE délkelet-ázsiai stúdiumokat hallgató diákjainak külföldi konferenciákon, délkelet-ázsiai gyakorlaton, régészeti terepmunkákon való részvételét is támogatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.