Jubileumi fúziós dzsessz

R. Kiss Kornélia
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti Bárka Színházban születésnapi koncerttel ünnepli megalakulásának 5. évfordulóját a Modern Art Orchestra ma este nyolckor. Az együttes 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult a magyar dzsessz- és klasszikus zenei élet legkiválóbb fiatal muzsikusaiból, mára pedig a kortárs klasszikus zene és a dzsessz határán egyensúlyozó zenei műhelyek egyik legfontosabbikává vált. A Modern Art Orchestra új hangzásokat és stílusokat hozott lére, népszerűséget hozva különösen a magyar szerzők által írt daraboknak.
A zenekar köré csoportosult zeneszerzők sok művet írtak a Modern Art Orchestrának, így az elmúlt esztendőkben nyolcórányi új kompozíció született az együttes inspiráló munkájának köszönhetően. Koncertjeiken olyan jeles külföldi vendégszólisták is megfordultak, mint Julian Joseph brit zongorista és Wallace Roney amerikai trombitás. A mai hangversenyen szintén számos vendégszólista lép majd fel: például Borbély Mihály szaxofonos, Oláh Szabolcs zeneszerző, és Tompos Kátya is elénekel majd két magyar dalt. A szlovák vendég, Matus Jakabcic és Oláh Szabolcs szerzeményei mellett Eötvös Péter Paris–Dakar című, kimondottan erre az alkalomra komponált darabja is felcsendül, a zenekar nagyszerű szólistája, Bacsó Kristóf pedig új zeneművel készül, Child’s Space címmel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.