Kizárhatják a győztes Wild Oats vitorlást

2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként ért a célba a Wild Oats XI tegnap, így a 33 méteres szupermaxi hat év alatt ötödször nyerte meg Sydney–Hobart vitorlásversenyt – adta hírül a Le Parisien. Az ausztrál hajó 2 nap, 7 óra, 37 perc és 20 másodperc alatt tette meg a 628 mérföldes (1163 kilométeres), Új-Dél-Wales és Tasmánia közötti távot. Az idén 66. alkalommal megrendezett viadalon 87 vitorlás indult, de a viharos időben a Bass-szorosnál tegnapig 16 egység adta fel a versenyt.
Bár az esélyesnek tartott Wild Oats 31 tengeri mérfölddel megelőzte legnagyobb riválisát, az Investec Loyal szupermaxit, és ezzel megnyerte a viadalt, a legénység sikere nem tekinthető véglegesnek, mert máris érkezett egy óvás ellene. Eszerint a Bass-szoros elérése előtt telefonon bejelentkeztek, de rádión nem pontosították a helyzetüket úgy, ahogy azt a versenyszabályzat előírja. Egy bizottság ma, Hobartban vizsgálja meg a panaszt, és dönthet akár a legsúlyosabb szankció, azaz a Wild Oats versenyből való kizárása mellett is.
Mint arról beszámoltunk, az egyik legkeményebbnek tartott vitorlásversenyen főként új-zélandi, ausztrál, brit, orosz, francia és olasz hajók indultak, helyi idő szerint vasárnap 13 órakor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.