Koncertekkel búcsúzik a kultfőváros

Bóka Máté Ciprián
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárásként háromnapos eseménysorozatot rendeznek Pécsett, amely tegnap már kezdetét is vette: a fesztivál idejére a város főterére vezető Irgalmasok utcája vendéglátósok utcájává alakult, és itt egy „nagy asztalhoz” ülhetnek le a pécsiek. Ma a régió népzenei, világzenei és néptánc-előadói lépnek fel, míg szilveszterkor Pécs könnyűzenei életének országszerte is ismert csapatai koncerteznek, így a Punnany Massif, a Singas Project, a Psycho Mutants, Takáts Eszter, a Zagastic és a Ska-Pécs szórakoztatja majd az egybegyűlteket.
A Nyolcak-kiállításhoz kapcsolódóan ma este a Modern Magyar Képtárban is különleges programot ígérnek: graffitizéssel, vonósnégyeskoncerttel, tűzforgatók játékával, pantomimesekkel és egy közös pécsi panorámakép megfestésével várják az érdeklődőket.
Isztambul december 19-én a Harbiye kongresszusi központban nagyszabású gálával búcsúzott az Európa kulturális fővárosa címtől, Essen és a Ruhr-vidék szilveszter estéjén Beethoven IX. szimfóniájával teszi ugyanezt. A koncertet a bochumi Ruhr Egyetemen rendezik, a Bochumi Szimfonikusokat Steven Sloane vezényli. Sloane az együttes fő-zeneigazgatója, és egyike volt azoknak a művészeti vezetőknek, akik a kulturális főváros programjaiért feleltek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.