Leonardo Benítez utódja lehet

MTI
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olasz sajtóértesülés szerint a korábban az AC Milant irányító brazil Leonardo lehet a spanyol Rafael Benítez utódja az FC Internazionale vezetőedzői posztján. A Gazzetta dello Sport című napilap tegnapi számában megjelentek szerint Massimo Moratti, a milánói klub elnöke úgy döntött, a 41 éves Leonardót kéri fel a csapat irányítására, és kinevezése még a bajnoki szezon januári folytatása előtt megtörténik. Az Internazionale egyelőre még nem tett hivatalos bejelentést az edzőkérdéssel kapcsolatban, sőt, Moratti tegnapi sajtótájékoztatóján az újságírókat kérte, közöljék vele, ha már biztosan tudnak valamit.
Az angol FC Liverpooltól a nyáron érkezett Benítez munkáját az elmúlt időszakban meglehetősen sok kritika érte, a tréner pedig a szombaton megnyert klubvilágbajnokság után úgy fogalmazott, teljes bizalmat és négy-öt új játékos szerződtetését kéri a klubvezetéstől. Ez az ultimátumszerű bejelentés azonban fordítva sült el, és valószínűleg megpecsételte a vezetők és a szurkolók körében egyébként sem túlságosan népszerű tréner sorsát. Ha a híreszteléseknek megfelelően valóban Leonardo lesz az utód, akkor a hazai pontvadászat mellett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is komoly próbatétel vár rá, a Bayern München.
Az előző szezonban – José Mourinhóval a kispadon – az Internazionale triplázott, megnyerte a bajnokságot, a kupát és a BL-t is. Az alakulat jelenleg hetedik a Série A tabelláján, 13 ponttal lemaradva a listavezető Milantól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.