Leonardo útja: a Milanon át az Interhez

Munkatársunktól
2011. 01. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint általában, ezúttal sem tévedett az olasz szaksajtó: a brazil Leonardo lett a Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A 41 éves tréner kinevezését pénteken este jelentette be az olasz klub honlapján. Leonardo, aki az elmúlt idényben a városi rivális Milannál tevékenykedett, 2012. június végéig szóló szerződést írt alá. Korábban Alberto Zaccheroni irányította mindkét csapatot.
A játékosként világbajnoki címig jutott brazil edző a csütörtökön menesztett Rafael Benítez helyét foglalja el a kispadon. Az 50 éves spanyol szakember az FC Liverpooltól érkezett a nyáron a Real Madridhoz a távozó, s a milánói kék-feketékkel az előző szezonban triplázó (BL, bajnokság, kupa) portugál José Mourinho helyére. Benítez együttesével szombaton megnyerte a klubvilágbajnokságot, de ez sem mentette meg. A bajnokságban mindössze a hetedik helyen áll az Inter úgy, hogy 13 ponttal marad le a listavezető, városi vetélytárs AC Milan mögött.

Ronaldinho távozóban. Három brazil és egy olasz futballcsapat is szeretné megszerezni Ronaldinhót az AC Milantól. Az El Mundo Deportivo című spanyol sportnapilap szerint a Palmeiras és a Flamengo is nagy örömmel látná soraiban a játékost. Roberto de Assis, Ronaldinho testvére és ügynöke szerint a Palmeiras ajánlata nagyon kecsegtetőnek tűnik. A Gremio szintén bejelentkezett a 2005-ben aranylabdás játékosért, aki 1998-ban ennél a csapatnál kezdte meg profi pályafutását. A legfrissebb ajánlatot a Bologna tette pénteken, de az AC Milan egyelőre egyik felkérésre sem válaszolt. A lap úgy tudja, hogy Adriano Galliani, a milánói klub alelnöke a közeljövőben Brazíliába utazik – pihenni. A 2002-ben világbajnok, 30 éves futballista megállapodása jövő júniusig szól az olaszokkal. Ronaldinho távozása annak ellenére valószínű, hogy Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa nyáron még azt mondta róla: nem eladó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.