Megint kilengett a svájci frank

Hírösszefoglaló
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban gyengélkedő euró tegnap kora délután 1,33 dollár fölé erősödött, először december tizenhetedike óta. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az euró drágulását Ewald Nowotny, az Európai Központi Bank igazgatósága tagjának az a kijelentése váltotta ki, miszerint az európai stabilitási mechanizmus lehetőség szerint akár már 2013 előtt életbe léphet. A pénzügyi területen illetékes uniós vezetők november végén döntöttek az eurót mentő rendszer létrehozásáról a mostani átmeneti eszköz helyett, hogy ne csupán kezelje, hanem hatékonyabban meg is előzze a jövőbeni válságokat.
A hazai devizapiacon a délelőtti órákban még az euróhoz és a svájci frankhoz képest is gyengült a forint árfolyama. Délutánra azonban visszatért előző napi szintjére, sőt a dollárhoz képest később kissé erősödött is. A dollár árfolyama három forinttal esett, s lapzártánkkor 210 forinton jegyezték az amerikai fizetőeszközt, szemben a szerda délutáni 213 forinttal. Az euró 279 forint volt, a kora reggeli 279,42 és a szerdai 276,67 után. Egy svájci frankért 223,09 forintot adtak, ami közel 70 fillérrel kevesebb, mint egy nappal korábban. Az alpesi ország valutája tegnap délelőtt rövid ideig 225,46 forintnál is járt, az árfolyam szerda kora este 222,80 forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.