Megmarad a lakástakarék kedvezménye

Hírösszefoglaló
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakás-előtakarékosság állami támogatásáról szóló rendelet módosításával erősítette meg a kormány azokat a lakás-takarékpénztári törvényi előírásokat, amelyek kimondják, mikor nem kell visszafizetni az állami támogatást, ezzel azonban érdemi változásra nem került sor – a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent módosítás szerint. A kormány rendeletben módosít több pénzügyi tárgyú jogszabályt. Ezek egyike a lakás-előtakarékosság állami támogatásáról szóló, amely szorosan kötődik a lakás-takarékpénztári törvényhez. Miután ez utóbbi egyes részei az idei módosítással átszámozódtak, ezt át kellett vezetni a kormányrendeleten is. De nem változott az a szabály, hogy aki a lakás-takarékpénztárban 8 évig spórolt, megtarthatja az addig kapott állami támogatást akkor is, ha a megtakarítását nem lakáscélra használja fel. Hasonlóan nem kell visszafizetni az állami támogatást annak, aki 4 évig gyűjtött a pénztárban, és nem lakáscélra veszi igénybe az összegyűlt pénzt, amennyiben a takarékoskodó vagy a házastársa meghal, megrokkan, illetve a takarékoskodó több mint egy éve munkanélküli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.