Morgensterné lett az első sánc Oberstdorfban

SÍUGRÁS

Munkatársunktól
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy évesen már háromszoros olimpiai bajnok, de a patinás négysáncversenyt még soha nem tudta megnyerni Thomas Morgenstern; s meglehet, hogy a Világkupa-sorozatban vezető osztrákot az 59. kiírásban is megtréfálják a vetélytársak. Tegnap mindenesetre a nyitóállomáson, a németországi Oberstdorfban a népszerű „Morgi” nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Mindkét sorozatban ő szállt a legmesszebbre, az elsőben 131,5 méterre, a másodikban 138-ra. A második helyezett finn Matti Hautamäki 125 és 137,5, a harmadik osztrák Manuel Fettner 130 és 131,5 méteres ugrásokat jegyzett, és ezek a különbségek a pontszámokban is visszaköszönnek: 1. Morgenstern 289,6 pont, 2. Hautamäki 273,1, 3. Fettner 264. A második állomás január 1-jén Garmisch-Partenkirchen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.