Munkahelyeket veszélyeztető hulladéktörvény

Munkatársunktól
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétezer hulladékkezelő vállalkozás működését, ezzel húszezer munkahelyet sodorhat veszélybe az új hulladékgazdálkodási törvény – állítják a hulladékkezeléssel foglalkozó vállalkozások a Világgazdaságban.
A lap tegnap azt írta: a hulladékkezelők többek között attól tartanak, hogy a nem közszolgáltató hulladékkezelők kiszorulnak a piacról, ha az ipari és szolgáltatóvállalatokat arra kötelezik, hogy közszolgáltató cégekre bízzák a működésük során képződő hulladék kezelését. Az intézkedés szerintük azzal is járhat, hogy Magyarország a lakossági hulladéktárolók kialakításához felvett uniós támogatások egy részétől is eleshet.
A Világgazdaság által megszólaltatott szakértők aggályosnak tartják azt is, hogy a hulladékszállítási tevékenységet indítóknak nem kellene hatósági engedélyt kérniük, elegendő lesz csupán bejelenteniük szándékukat. Ez a könnyítés Reininger Róbert, a Deloitte környezetvédelmi tanácsadási igazgatója szerint az illegális hulladéklerakás melegágya lehet. A környezetvédelmi államtitkárság egyelőre nem reagált a kifogásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.