Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Chosunilbo
Az angol nyelv nemzetközi dominanciájának napjai meg vannak számlálva, állítja egy brit nyelvész. Nicholas Ostler szerint a nyelvek befolyására nagy hatással vannak a politikai lépések és folyamatok, így példaként említette az orosz nyelv tündöklését és bukását a Szovjetunió idején, illetve összeomlását követően. Ostler rámutatott, a feltörekvő gazdaságokban, mint Brazília, Oroszország vagy Kína az angol nyelv nem elegendő az üzletkötéshez, és az internet egykor egyértelmű angol túlsúlya is kezd csökkenni. A nyelvész szerint az angol túlsúly folyamatos eltűnésével a külföldi nyelvek tanulása a múlt ködébe fog veszni, és helyét a fordítógépek veszik át.

Magyar Szó
Két-három évvel csökkentik a temerini magyar fiúk néhányának büntetését, írta a délvidéki magyar lap. Az újság a kegyelmi bizottsághoz közel álló, de magát megnevezni nem kívánó informátora szerint az összesen 61 évnyi börtönbüntetésre ítélt öt fiatal közül hárman kaphatnak csökkentést, azok, akik nem vettek részt az azóta már kábítószer-túladagolásban meghalt Zoran Petrovics kínzásának legsúlyosabb részében. Borisz Tadics államfő korábban a sajtó szűkszavú beszámolója szerint embertelennek nevezte a magyar fiatalok büntetését, és azt ígérte, lesz engedmény ügyükben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.