Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ceskapolicze.cz
Oroszok birtokolják a legtöbb, összesen 17 663, külföldi többségű tulajdonban lévő, csehországi bejegyzésű céget – írja a cseh honlap a Pénzügyi Információs Ügynökségre (Cekia) hivatkozva. A sorrend nem a tőkemennyiséget tükrözi, ugyanakkor arra utal, hogy az oroszok és a negyedik helyezett ukránok előszeretettel fektetnek be ingatlanba Csehországban, ahol ezt nem uniós polgárok csak úgy tehetik meg, ha helyi céget alapítanak.

Alert 5
A katonai repülés híreit összegyűjtő portál kínai internetes forrásokból tiszta képeket közöl az ötödik generációs kínai vadászrepülőgép prototípusáról, melyet jobb híján egyelőre XXJ névvel illetnek. A portál nyomban szavazásra is bocsátja a kérdést, hogy az orosz PAK-FA és az XXJ fejlesztésének tudatában folytassa-e az Egyesült Államok az F–22-es gyártását.

Press tv
A brit kormány azt tervezi, hogy a Londonban dolgozó palesztin diplomaták státusát feljebb emeli, jelentette az iráni hírtelevízió. A britek döntése alapján a palesztin képviselet napi munkája nem változna, de majdnem ugyanolyan jogokat élvezne, mint bármelyik független állam diplomáciai testülete. Az Egyesült Államok a nyáron emelte a palesztin hivatalos delegációt általános képviselet szintjére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.