Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herald Tribune
James Baker volt amerikai külügyminiszter a republikánusok és demokraták közti együttműködésére szólít a New York Times nemzetközi kiadásában megjelent véleménycikkében, mondván, hogy erre van szükség a gazdasági válságból való kilábalás érdekében éppúgy, mint a külpolitikában. Példaként a Közép-Amerikával kapcsolatos 1989-es kétpárti megegyezést hozza fel. A decemberi kompromisszumos döntéseket, így az új START ratifikációját felemlítve végül a régi mondást idézi: ha a kongresszus nincs ott egy politika „felszállásánál”, az elnök nem számíthat arra, hogy a „leszállásnál” ott lesz.

Postimees
Az észt lap szerint az ország biztonsági rendőrsége (KaPo) Moszkva ügynökének minősítette a kormánynak szóló levelében Edgar Savisaart, Tallinn polgármesterét és az ellenzék vezetőjét. A kémelhárítási jegyzékekben veszélyesnek és az államra leselkedő biztonsági kockázatnak nevezik június óta a politikust.

Helsinki Times
Az elmúlt két kemény tél megmentette a csődtől Finnország mindkét sígyártóját – olvasható az angol nyelvű finn lapban. A Karhu és Peltonen cégek két éve még a túlélésért küzdöttek, míg jelenleg munkaerő-felvételt hirdetnek, és gyártókapacitásuk nem tud megfelelni a megnövekedett igényeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.