Napi sajtószemle

MN
2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BBC
Az Európai Bizottság elutasította a szovjet blokk több egykori országának kezdeményezését, hogy az Európai Unió hozzon a totalitárius rezsimek bűneinek tagadását büntető törvényt. Az EU vezető szerve, amely a törvénytervezetekért is felelős, ugyanakkor ígéretet tett, hogy egész Európában segít megőrizni az ilyen bűnök emlékét. Bár az EU-szerződés kimondja, hogy küzdeni kell a nemzeti, vallási és etnikai csoportok elleni gyűlöletkeltésben, a bizottság szerint a politikában gyökerező bűnök kezelése nemzeti szintre tartozik. A múlt héten a litván külügyminiszter, Audronius Azubalis küldött levelet a bizottságnak, amelyben a kommunista bűnök elismerésének, tagadásának és kisebbítésének büntethetőségét kérte. A kezdeményezést támogatásáról biztosította Bulgária, Csehország, Magyarország, Lettország és Románia külügyminisztere is.


BOBOCTN
Egy ötvenéves szemtanú állítására hivatkozva – aki akkoriban 17-szer utazott Albániába eltűnt rokonai felkutatására – a belgrádi újság azt írta, hogy közvetlenül az 1998–1999-es háború után bolgár nők is áldozatul estek az egykori szerbiai Koszovó tartományból Albániába történő fogolycsempészetnek, ahol szerveiket eltávolították, hogy átadják az illegális szervkereskedelemnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.