Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 01. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kommepcaht.ru
Barack Obama amerikai elnök legnagyobb külpolitikai diadalának minősítette az új START-szerződés ratifikálását a tekintélyes orosz napilap. Mint hangsúlyozta, a nukleáris arzenálok területén kulcsfontosságú szerződés ratifikálása lehetővé teszi Moszkva és Washington számára a kapcsolatok „újratöltésének” folytatását és azt, hogy nekilássanak további világméretű problémák megoldásának. Elemzők úgy vélik, a ratifikálás nem csupán az orosz–amerikai kapcsolatok szempontjából fontos, de jól jött a novemberi időközi választásokon elszenvedett demokrata vereség után Obama számára is. Dmitrij Trenyin, a Moszkvai Carnegie Intézet igazgatója rámutatott, hogy nem létezik egységes Obama-ellenes republikánus front, és ezt használta fel az elnök az ellenfél sorainak megosztására.

Le Figaro
A bevándorlók áradatának feltartóztatására és a szervezett bűnözés megfékezésére irányuló szándék vezérelte Párizst és Berlint abban a döntésében, hogy ellenezze Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez, jelentette ki a konzervatív párizsi napilapnak Laurent Wauquiez EU-ügyekért felelős francia miniszter. Rámutatott arra, hogy az Európát elárasztó illegális bevándorlók 75 százaléka e két országon át jut be az Európai Unióba. A miniszter szerint a határvédelem erősítésére tett intézkedések elégtelenek. Románia például 40 százalékkal csökkentette vámosainak a fizetését, és ez nem éppen a legjobb garancia arra, hogy ne essenek a korrupció kísértésébe.

gazeta.pl
A halál egyesítette a szmolenszki tragédia áldozatait, így nyugodjanak békében ott, ahová eltemették őket, írja a balliberális lap arra a felvetésre reagálva, miszerint Jaroslaw Kaczynski kételyei kapcsán többen a holttestek exhumálását követelik. Az ellenzék vezére szerint a Wawelban nem elhunyt fivére teteme nyugszik, de legalábbis idegen testrészek is kerülhettek a koporsóba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.