Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szó
Magyarország hihetetlen ellenszélben kezdi meg januárban az európai uniós elnökségét. A Ferihegyre vezető út kátyúit betömték, a gödöllői kastélyt felújították, a testes, zamatos magyar borokat ugyan már kiválasztották, azonban az Orbán-kormány azzal már nem törődik, hogy a sajátságos, túlhabzó forradalma lassan mindenütt visszatetszést kelt – olvasható a pozsonyi magyar napilap kommentárjában.

El mundo
Bár a Nemzetközi Valutaalap (IMF) még december 11-én megtartotta karácsonyi ünnepségét, a spanyol liberális napilap washingtoni tudósítója csak karácsony után, tegnap írta meg blogjában, mennyire felháborította az esemény fényűzése. Bár az IMF segítségével megfenyegetett spanyol kormánytól is szigorú megszorításokat várnak el, minden jellemezte a bulit – a Fehér Ház közelében álló és öt éve felavatott új székházban –, csak a takarékosság nem.

Focus online
A német hírmagazin értesülése szerint megmérgezhették a Németországban élő orosz Kalasnyikov házaspárt, akiknek vérében feltűnően magas higanyértéket találtak. Viktor Kalasnyikov a KGB ezredese volt, majd Borisz Jelcin közeli munkatársa. Amióta összekülönbözött Putyinnal, szigorú bírálója a Kreml politikájának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.