Panaszkodnak a különadóra a biztosítók

Hírösszefoglaló
2011. 01. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a bankadó ténye, hanem a mértéke ró nagy terhet a biztosítókra; komoly problémát okozhat, ha e magas elvonás hoszszú távon megmarad, mert a biztosítótársaságok fele-kétharmada is veszteséges lehet az idén – mondta Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetsége főtitkára az MTI-nek tegnap. Az idei májusi–júniusi árvíz- és viharkárok minden eddiginél nagyobb kifizetéssel terhelték a biztosítókat, a károkra kifizetett összeg az év végére megközelítheti a negyvenmilliárd forintot.
– A szövetség arra törekszik, hogy korrekt, jó viszonyt ápoljon a mindenkori kormánnyal – fejtette ki Molnos Dániel. Több közös munkacsoport is működik olyan nagy jelentőségű problémák megoldásán, mint a katasztrófakárok kezelése vagy az új, mezőgazdasági kártalanítási rendszer, illetve a lakosság öngondoskodásának az elősegítése.
A főtitkár arra is kitért, hogy nemzetközi összehasonlításban a lakásbiztosítások terén sem áll rosszul Magyarország, hiszen a biztosított lakások aránya eléri a 71 százalékot. – Az utóbbi időben növekszik a szerződéskötési kedv – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.