Pécs: célszalagszakítás

Klementisz Réka
2011. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécs ma éjjel átszakítja a célszalagot, végleg átadja az EKF-stafétabotot a jövő év két kulturális fővárosának (Pécs, Isztambul és Essen után jövőre a finn Turku és Észtország fővárosa, Tallinn viseli a címet), de az évad utolsó éjszakáján még hajnalba nyúló koncertdömpinggel ünnepli, hogy több-kevesebb nyűggel sikerült azért ez is. A reflektorfény tovább áll, a többi már csak rajtunk múlik. Ahogy az egyik legélhetőbb magyar város hangulatához illik, délután négytől utcazenészek váltják egymást a Kossuth téren felállított színpadon, majd miután Pécs alpolgármestere este hétkor hivatalosan is lezárja az évadot, jönnek sorban a lokálpatrióta könnyűzenei haderők; a Singas Projekt után a Zagastic, később a sanzon-popban verhetetlen Takáts Eszter, a SKA-Pécs, tizenegy után pedig az idei mezőny néhány napja hivatalosan is legjobb magyar hip-hop csapata, a Punnany Massif (képünkön).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.