Posta: új autók üzemi használatra

Bákonyi Ádám
2011. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új Skoda Fabiákat, Skoda Octaviákat és Fiat Scudókat vett a Magyar Posta, noha Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter egy hónapja felfüggesztette a gépkocsi-beszerzéseket az állami cégeknél. A személyautókra vonatkozó beszerzési igényeiket a cégeknek összhangba kell hozniuk a kormány takarékossági intézkedéseivel – indokolta döntését Fellegi.
A posta szóvivője megkeresésünkre azzal érvelt, hogy Fellegi Tamás egészen pontosan a már megindított beszerzési eljárás részleges felfüggesztését kérte. – Ennek eleget tettünk, a hatvanegy személyi használatra szánt új Skoda személygépkocsi beszerzését felfüggesztettük – mondta Hüse Mariann. A szóvivő hangsúlyozta, a mostani vásárlás egy új konstrukció, amit elmondása szerint a minisztérium is jóváhagyott, az új autókat és kisbuszokat nem személyi használatra, hanem napi teendőkhöz, üzemi feladatok ellátására vásárolták. – Külső üzleti kapcsolattartási, értékesítéstámogatási, biztonsági ellenőrzési feladatokat látunk el az autókkal, de ugyanezek a járművek szállítják munkába hajnalban a dolgozókat is – sorolta. A harminchárom Skoda Octavia, a hatvannyolc Skoda Fabia és a huszonnégy Fiat Scudo kisbusz öszszesen bruttó 458 millió forintba került. „A Magyar Posta a miniszteri fellépés nyomán új vezetői autókat nem, kizárólag a közfeladatai ellátásához szükséges gépjárműveket szerzett be. A szaktárca nem ismer olyan körülményt, amely alapján joggal feltételezhetné, hogy a posta a minisztériumi felhatalmazástól eltérő módon járt volna el” – közölték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.